Welcome Гость | RSS Четверг
2024-04-25, 9:01:58
Open network of
ukrainian and polish
NGO's leaders "LEADER"
Come
Home page Registration Log in Serch of news
Menu
Kalender news
«  Декабрь 2006  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
our friends
Статистика
Begining » 2006 » Декабрь » 02
Українці – робота в тренерських групах.
Будування місцевого партнерства: комунікація з оточенням – тренерська команда OPUS з Лодзі.
Поляки – робота в тренерських групах.
Лекція директора Johnson & Johnson у Польщі Матеуша Желєвські.
Дебати на тему доцільності запровадження комендантської години у вечірній час. (поляки)
Доповіді (поляки)
Мірелла Панек-Овсянська – Зв’язки з бізнесом
Мартін Войдат – Зв’язки із самоврядуванням.

Фінальний проект…

Просмотров: 1208 | Добавил: lider | Дата: 2006-12-02 | Комментарии (1)

Робота в тренерських групах.
Українські учасники цього дня зосередились на розгляді складного питання керування проектом, що є ключовим моментом діяльності НУО. В цей час наші польськи коллеги спрямували свої зусилля на розгляд порозуміння між інтересами партнерів та принципів розбудови місцевого партнерства.
Дуже повчальною та цікавою була лекція професора Збігнева Пелчинські, який безумовно опинився в центрі уваги нашої міжнародної громади. Тому вечірка зі святкування Дня народження цього видатного діяча стала природнім продовженням неформального спілкування молодих людей зі справжнім лідером.

Просмотров: 1165 | Добавил: lider | Дата: 2006-12-02 | Комментарии (0)

Українці - виїзд до Варшави. Будування співпраці з оточенням. Зустрічі з неурядовими організаціями:
Форум суспільного діалогу - Вітольд Клаус
Локальна громадська група Презентація проекту "Прозора Польща" Іриною Матієнко
Ініціатива "Вільна Білорусь" - Співпраця з медіа і волонтерами - Куба Міхаловські
Створювання професійного представництва третього сектора
Загальнопольська федерація неурядових організацій - Агата Віснєвська
Мазовія - приклад федералізації у третьому секторі
Група Закордоння - Юстина Янішевська
Поляки – робота в тренерських групах – побудова партнерства Ознайомлення з теорією ігор. Участь у рольових іграх

Просмотров: 1109 | Добавил: lider | Дата: 2006-12-02 | Комментарии (1)

Нарешті – довгоочікувана для українців поїздка до Варшави, присвячена суто інноваційним методам праці неурядових організацій. Під час перебування у Варшаві відбувається низка зустрічей з представниками різного роду діяльності неурядовими організаціями, а саме: Товариства "Міряй високо", Центру волонтерства, фундації нової культури "Геп Зміна", Центру громадянської освіти, Академії розвитку філантропії та Центру місцевої активності.
Тим часом польські учасники активно проводять гру в шашки та заслуховують лекції Агнежки Борек з оцінювання, Софії Кабас стосовно налагодження контактів зі ЗМІ, Артура Грузинські з питань фінансування проектів та Катерини Кілбовської з бухгалтерії.
Зустріч у малих групах та практикування з оксфордських дебатів цілковито сприяло закріпленню теоретичних знань.
Було прикро, що Збігнєва Пелчінські не прилетів з Оксфорда через туман, та, проте всі були у захваті від виступу відомого польського телевізійного журналіста Ян Врубель.

28 listo ... Next

Просмотров: 1089 | Добавил: lider | Дата: 2006-12-02 | Комментарии (0)

Діємо відповідно до програми. Спочатку – лекція "Неурядові організації у Центрально-Східній Європі", яку жваво прочитав наш дорогий шеф Пшемислав Радван-Рохреншеф. Далі українським і польським групам читалися наступні доповіді. Ксьондз Мечіслав Пузевич розповів польським учасникам про традиції діяльності третього сектора в контексті християнської традиції. Учасники відзначили невимушеність і щирість викладу. Доктор. Даріуш Залевські, професор Варшавського університету, доповідав на подібну тему, але висловлював світську позицію; промовляв науково, теоретично. Доповідь в українських групах "Чи третій сектор в Україні потребує спільної свідомості?", прочитана Іриною Матієнко, викликала жваву дискусію, яку насилу вгамувала доповідачка. Виступ на тему "Традиції та образ третього сектора в Україні" компетентно, на високому професійному рівні щиро і доброзичливо зробила Йоанна Конечна. Ввечері відбулася загальна доповідь для українців і поляків на тему "Міжнародна співпраця у центрально-Схід ... Next
Просмотров: 1056 | Добавил: lider | Дата: 2006-12-02 | Комментарии (0)

І знову заняття в тренерських групах. Поляки досліджували проблему керування командою. Українці - так само. Ввечері ксьондз Мечіслав Здановскі відправив виїзну службу прямо у викладацькій залі. Він зібрав чималу аудиторію, де були також і українські учасники школи. Всім дуже сподобалася відправа. Інтеграційна вечірка, запланована у програмі, не відбулася через жалобу за загиблими польськими шахтарями.

26 listopada 2006
Kolejne zajęcia w grupach trenerskich. Polacy, podobnie jak Ukraińcy analizowali problemy zarządzania zespołem. Wieczorem ksiądz Mieczysław Zdanowski odprawił mszę św. W sali wykładowej. Na mszy obecni byli Polacy i Ukraińcy. Planowana zabawa wieczorna nie odbyła się, ponieważ ogłoszono żałobę narodową po tragedii w polskiej kopalni.

Просмотров: 1055 | Добавил: lider | Дата: 2006-12-02 | Комментарии (0)

Робочий день розпочався із зустрічей в асистентських групах. Далі були тренерські заняття. В польських групах темою заняття було Лідер в команді. В українських - Будування команди. Головною подією дня стала вельми змістовна доповідь Марека Римші – "Майбутнє третього сектора. Третій чи четвертий сектор?" Після доповіді було над чим задуматися.

25 listopada 2006
Dzień rozpoczął się w grupach asystenckich. Dla Polaków, właśnie wtedy rozpoczęły sie pierwsze warsztaty. Uczyliśmy się jak być liderem w zespole i jak budować ten zespół. Największym wydarzeniem dnia był wykład dr Marka Rymszy (Przyszłość III sektora. III czy IV sektor). Wykład dostarczył wielu inspiracji do wieczornych dyskusji i rozmyślań.

Просмотров: 1173 | Добавил: lider | Дата: 2006-12-02 | Комментарии (0)

Відбулося урочисте відкриття польської та української шкіл лідерів у Варшаві. Нарешті зустрілися лідери наших країн і вже трохи несміливо почали між собою спілкуватися. Тоді вони ще не знали напевно про що і як часто їм доведеться говорити. Голова Асоціації Школи лідерів Пшемислав Радван-Рореншеф зі своїми колегами з уряду Кшиштофом Вєнцкевичем та Мирославом Сичем намагалися надихнути учасників школи на творчі звершення. Мусимо визнати – їм це вдалося, навіть незважаючи на не зовсім вдалий переклад. Після завершення урочистостей ми, натхненні, повернулися до Яхранки.

24 listopada, 2006 r.
Uroczyste otwarcie Polsko – Ukraińskiej Szkoły Liderów w Warszawie. Nareszcie spotkali się liderzy organizacji pozarządowych naszych krajów. Nieśmiało zaczęły rodzić się polsko – ukraińskie przyjaźnie. Wówczas jeszcze nie wiedzieli jak i o czym z sobą rozmawiać. Szef Stowarzyszenia Szkoły Liderów ... Next

Просмотров: 1165 | Добавил: lider | Дата: 2006-12-02 | Комментарии (0)

Після чотирьох годин стояння на українсько-польському кордоні автобус з українською делегацією нарешті потрапив до Польщі і впевнено взяв курс на Варшаву. Вечірня столиця зустріла українців привітно, але до кінцевого пункту призначення – містечка Яхранки – довелося ще подолати не один десяток кілометрів та витратити купу часу. Нарешті, після тривалих блукань-поневірянь, водій автобусу доставив учасників школи до Яхранки. Теплий прийом, гаряча вечеря, поселення, короткий інструктаж – і українські учасники мирно позасинали у своїх номерах.

23 listopada 2006 r.
Wszystko się zaczęło. Po czterogodzinnym postoju na granicy polsko – ukraińskiej autobus z delegacją kraińską nareszcie udał się do Polski i obrał kurs na Warszawę. Stolica powitała Ukraińców wieczorem, ale do Jachranki było jeszcze kilkadziesiąt kilometrów. Późnym wieczorem uczestnicy Szkoły Liderów dotarli do Jachra ... Next

Просмотров: 1176 | Добавил: lider | Дата: 2006-12-02 | Комментарии (0)


Copyright MyCorp © 2006Используются технологии uCoz